Casteels: "De lastigste vond ik die volley tegen Slowakije"

Casteels haalt zijn gram als nummer één: "Eerlijk gezegd is dat niet belangrijk"

30 juni om 12:11

De Rode Duivels overleefden de groepsfase op Euro 2024 minder vlot dan verwacht. Zelf scoren bleek niet al te gemakkelijk en meermaals was er ook een prima Koen Casteels nodig. De doelman blijft zoals steeds bescheiden.

Na drie wedstrijden op dit EK heeft Casteels het volk helemaal overtuigd. Als vervanger van de ontevreden Thibaut Courtois zat er best wat druk op de ketel. Dat de Rode Duivels slechts één doelpunt moesten slikken, is mede te danken aan enkele puike reddingen van Casteels. Van een heldenrol wil hij evenwel niet weten. "Eerlijk gezegd is dat echt niet belangrijk voor mij."

"Ik heb mijn werk gedaan, maar de ploeg is het belangrijkst", toont Casteels zich de ideale ploegspeler bij RTBFUiteraard blaakt de doelman nu wel van zelfvertrouwen. Dat zal van pas komen tegen Frankrijk. Welke redding uit de groepsfase vond hij zelf de indrukwekkendste? "Die op de lijn op de hoekschop van Oekraïne was niet vanzelfsprekend, maar ik denk dat mijn lastigste save die volley tegen Slowakije was", blikt hij terug. Casteels behoedde de Rode Duivels toen in de eerste helft van een tweede tegentreffer.

Van stress lijkt er niet al te veel sprake. Casteels geeft aan dat hij gewoon hetzelfde doet zoals altijd. "Misschien helpt het een beetje dat we in al die stadions spelen waar ik al vaak matchen in de Bundesliga afwerkte", mijmert hij. Daarnaast geeft zijn afgeronde transfer naar Saoedi-Arabië gemoedsrust. "Ik kan me nu concentreren op dit toernooi", besluit Casteels.