Mikautadze laat zich zien op EK: "Hij kan echt op elke manier scoren"

30 juni om 11:29

Georges Mikautadze is een revelatie op het EK. De voormalige spits van Seraing zit nu bij FC Metz, maar volgens zijn ex-coach Emilio Ferrera wordt dat niet zijn eindstation.

"Je hebt spitsen die slechts op één manier een goal kunnen maken, maar Georges is iemand die werkelijk op alle manieren kan scoren", aldus Ferrera bij Het Laatste Nieuws. "Na een dribbel, uit een handige aanname en een schot, met het hoofd, in één tijd, op stilstaande fase - vrije trap en penalty - was hij goed. Dat maakt hem toch een speciale spits."

Ook zijn ex-ploegmaat Iebe Swers is niet verbaasd. "Georges is een technische speler die graag mee kwam voetballen. Eigenlijk hebben we dankzij hem zo’n goed jaar gehad en konden we promoveren naar 1A. Als een match 50-50 was, wist je ergens wel dat hij zou scoren. Dat hij nu topschutter van het EK zou zijn, had je moeilijk kunnen voorspellen, maar zijn potentieel was echt wel duidelijk."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.