Vader Mokio over transfer ex-KAA Gent-talent

Vader Mokio over transfer ex-KAA Gent-talent: "Alle Belgische clubs wilden hem"

29 juni om 09:25

Jorthy Mokio, het 16-jarige talent, heeft de overstap gemaakt van KAA Gent naar Ajax. De Buffalo’s deden hun uiterste best om Mokio langer aan zich te binden. Thierry Mokio, de vader van Jorthy, vertelt over de interesse die Mokio genoot vanuit de Jupiler Pro League.

Vader Mokio reisde half Europa af voor zijn zoon en vertelt ook over de interesse vanuit de Jupiler Pro League. “Alle Belgische clubs wilden hem. Maar je kan toch niet van Gent naar Club Brugge gaan? Misschien had Genk nog een kansje, maar niet als die buitenlandse clubs zich manifesteren”, citeert Het Belang van Limburg Thierry Mokio.

Onder meer Barcelona, RB Leipzig en AC Milan toonden interesse in Mokio. “Leipzig stelde bijvoorbeeld voor dat hij er bij de U19 kon gaan spelen. Ik zou wel zot zijn. Hij speelde hier al bij de eerste ploeg, dankzij Hein Vanhaezebrouck en misschien dankzij Michel Louwagie”, aldus Thierry Mokio.

De vader van Mokio sluit af door te vertellen over de interesse van Bayern München. “Hier stonden mensen van Bayern München aan de deur. Ik heb Kompany nog aan de telefoon gehad. Maar het was al beklonken. Bayern zet nu wel in op eigen jeugd, maar een opleidingsclub is dat niet”, besluit Thierry Mokio.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.