Vader Mokio over vertrek zoon bij KAA Gent naar Ajax

Vader Mokio over vertrek zoon: “Gent slecht onderhandeld, geen bla bla verkopen”

29 juni om 08:33
Laatste update: 29 juni om 08:55

Thierry Mokio, de vader van Jorthy Mokio, vertelt over de overstap van zijn zoon van KAA Gent naar Ajax. Mokio heeft zijn eerste profcontract getekend bij Ajax, terwijl hij gold als een toekomstig goudhaantje voor Gent. Thierry Mokio vertelt zijn kant van het verhaal, volgens de vader van Mokio heeft Gent er niet alles aan gedaan om zijn zoon te behouden.

Er kwam bij Gent naar buiten dat vader Mokio 50 procent van de transfer wilde bij een doorverkoop. “Dat was geen eis, dat was een kwestie van onderhandelen. En Gent heeft slecht onderhandeld. Je moet er verder geen blabla rond verkopen”, citeert Het Belang van Limburg vader Mokio.

Thierry Mokio vertelt verder dat Sam Baro, de nieuwe eigenaar van Gent, het dossier zou overnemen van Michel Louwagie. “Maar we hebben hem nooit meer gezien. We zagen alleen Giovanni Verkooren, zijn rechterhand, en Gunther Schepens. En zij vertelden hetzelfde als Michel. Dan was het aan Arnar Vidarsson, sportief manager. Maar het bleef stil”, aldus Thierry Mokio.

Mokio sluit af door aan te geven dat de entourage van Mokio niet meer kon wachten. Ajax, PSV, Barcelona en AC Milan klopten op de deur. “Zelfs de dag van de medische testen bij Ajax probeerde PSV ons nog van gedacht te doen veranderen. Gent hoorden we toen niet meer”, besluit de vader van Mokio.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.