Gilles Dewaele transfer van Standard naar KV Kortrijk

'Dewaele verlaat Standard en keert terug naar KV Kortrijk'

28 juni om 09:05

KV Kortrijk leek lang op weg naar de Challenger Pro League, maar slaagde er toch in om de degradatie te vermijden. Met het oog op volgend seizoen willen de Kerels zich uiteraard versterken, om een gelijkaardig scenario te vermijden. Standard-speler Gilles Dewaele staat alvast voor een terugkeer naar KVK.

Kortrijk toonde concrete interesse in Paul Nardi, maar die verkoos een avontuur bij het Engelse QPR. Wie wél op komst lijkt is Gilles Dewaele. De 28-jarige rechtsachter was tussen 2020 en 2022 al aan de slag bij de club, alvorens een transfer te maken naar Standard. 

Daar begon hij aanvankelijk goed, maar raakte na een zware kruisbandblessure niet meer in de basis onder Ivan Leko. Dewaele speelde in totaal 45 wedstrijden voor de Rouches en daar lijkt het dus bij te blijven. Volgens Sudinfo ligt er voor Dewaele een contract klaar in Kortrijk van drie seizoenen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.