Schlieck, Engwanda en De Cat krijgen kansen bij RSC Anderlecht

Jonkies krijgen hun eerste speelkansen bij de eerste ploeg van RSC Anderlecht

27 juni om 22:14

RSC Anderlecht won een oefenwedstrijd van RU Tubize Braine met 1-4. Bij paars-wit mochten enkele jongeren minuten maken bij het eerste elftal.

De kern van Anderlecht voor het nieuwe seizoen is nog lang niet volledig. Anderlecht zag heel wat huurlingen vertrekken en sommige spelers hebben nog interlandverplichtingen. Daardoor gaf Riemer tegen Tubize enkele jongeren de kans om zich te bewijzen.

Zo speelden tegen Tubize onder meer Nunzio Engwanda, Nathan De Cat en Timo Schlieck mee. Engwanda is een 16-jarige centrale verdediger. Zijn oudere broer, Alonzo Engwanda, was vorig seizoen de aanvoerder van RSCA Futures. In februari raakte al bekend dat hij naar FC Utrecht zou trekken.

De Cat is nog maar 15 lentes jong. Hij komt het best tot zijn recht op het middenveld. In oktober van vorig jaar tekende hij zijn eerste profcontract bij Anderlecht. Nathan onderscheidt zich door zijn technische vaardigheden, zijn loopvermogen, passing en weet dankzij die kwaliteiten het tempo van een wedstrijd te dicteren', klonk het toen bij Anderlecht.

Schlieck is een nieuwe naam in Brussel. De 18-jarige Duitser wordt voor één seizoen gehuurd (met aankoopoptie) van RB Leipzig. Normaal moet hij dit seizoen zijn minuten gaan maken bij RSCA Futures, maar stond nu dus tussen de palen bij de A-ploeg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.