Geen extra schorsing Club Brugge trainer Hayen na rood op Anderlecht

‘Geen extra schorsing voor Hayen na rood op Anderlecht dankzij Bondsparket’

27 juni om 15:27
Laatste update: 27 juni om 16:09

Nicky Hayen kreeg tegen RSC Anderlecht een rode kaart, waardoor hij niet op de bank zat tijdens de kampioensmatch tegen Cercle Brugge. De rode kaart heeft geen verdere gevolgen, de hoofdtrainer is af van de extra week schorsing met uitstel, weet Het Nieuwsblad. Hayen mag hiervoor de nalatigheid van het bondsparket bedanken.

Het bondsparket heeft in de week na de voorlaatste Champions Play-Offs-match van Club Brugge op Anderlecht, de vordering te laat overgemaakt aan het Disciplinair Comité. Het bondsparket was vier dagen te laat.

Hayen kreeg in het Lotto Park tijdens de match tussen Club Brugge en Anderlecht tweemaal geel. Hierdoor miste Hayen de kampioensmatch tegen Cercle Brugge. Naast het missen van de kampioensmatch hing er ook nog een extra speeldag schorsing met uitstel boven het hoofd omdat Hayen nog contact had met de Brugse bank na zijn uitsluiting. Voor deze straf hoeft Club Brugge niet meer te vrezen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.