Meunier berispt de supporters: "Je fluit je recordinternational niet uit"

27 juni om 13:16

Thomas Meunier schoof donderdag aan voor de persconferentie. Op die ontmoeting toonde hij weinig begrip voor de fans, die de Rode Duivels trakteerden op een fluitconcert.

"We hebben ons rondje niet gedaan, aangezien er een heel vreemde sfeer hing", vertelt Meunier. "De wedstrijd verliep niet perfect. Er waren al enkele verrassingen dit EK, dus ons kwalificeren was het belangrijkste. We hebben alles gegeven, daarom vonden we de reactie van de fans ook ongepast. Het was gewoon disproportioneel. Dus het was achteraf een statement om hen niet te groeten."

Meunier merkte die vreemde sfeer al eerder. "Het begon al bij de vervanging van Lukaku, toen waren er opeens fluitconcerten. Dat begreep niemand, je fluit je recordinternational niet uit, dat doe je niet. Wij kunnen als spelers analyseren of het goed of slecht was. Dat boegeroep van de fans was niet nodig. Het moet positief blijven."

Maandag spelen de Rode Duivels tegen Frankrijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.