Raes: "Pijnlijk dat het uitgerekend bij de Rode Duivels andersom was"

27 juni om 13:29

De Rode Duivels zijn door naar de tweede ronde van het EK, maar de fans floten wel na de zoutloze 0-0 tegen Oekraïne. Frank Raes vond dat onterecht.

"We hoeven niet flauw te doen over de prestatie van de Rode Duivels tegen Oekraïne: dit was duidelijk hun slechtste match van de drie", aldus Raes bij Gazet Van Antwerpen. Maar ik vind de teneur wel plots héél negatief. Het lijkt wel alsof ons toernooi al naar de vaantjes is. We zijn geplaatst voor de volgende ronde, hè."

Raes maakt de vergelijking met de toplanden. "Wat moeten de fans van Frankrijk, Engeland en Nederland dan zeggen? De pers is in die landen onverbiddelijk. Maar hun fans blijven wel achter het team staan. Pijnlijk dat het uitgerekend bij de Rode Duivels andersom was. En ik begrijp de Rode Duivels wel, zeker in de slotfase. Ze konden toch niet blind gaan aanvallen met het risico nu al uitgeschakeld te worden?"

De Rode Duivels spelen hun komende wedstrijd tegen Frankrijk op maandag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.