Portugal zakt door het ijs tegen Georgië

Portugal gaat verrassend onderuit en verliest van Georgië

26 juni om 22:59

Georgië heeft de allerlaatste strohalm gepakt door met 2-0 van groepswinnaar Portugal te winnen. Voormalig Seraing-spits Georges Mikautadze was wéér goud waard voor zijn land met een doelpunt en een assist. Georgië is dankzij deze overwinning derde geworden in Groep F.

Portugal begon de laatste groepswedstrijd als groepswinnaar, veel stond er dus niet meer op het spel voor de Portugezen. Georgië vocht daarentegen voor een allerlaatste kans en moest daarvoor winnen van Portugal. Georgië-topscorer dit EK, Mikautadze, startte weer in de basis. Net als mede-voormalig Ajacied Francisco Conceição, die voor Portugal startte.

Georgië beleefde dé absolute droomstart tegen koploper Portugal. Al na twee minuten zette sterspeler Khvicha Kvaratskhelia zijn land op voorsprong op aangeven van Mikautadze, 1-0. Portugal werd in de openingsfase verrast door de vechtlust en verbetenheid van Georgië. Portugal kreeg via Cristiano Ronaldo en Conceição wat aardige kansen op de gelijkmaker, maar de bal ging er niet in.

Tien minuten na rust kwam Georgië zelfs op een 2-0 voorsprong. Mikautadze benutte weer eens een strafschop en zette zijn land op rozen. Ook de doelman van Georgië stak maar weer eens boven zichzelf uit. Giorgi Mamardashvili was wéér goud waard voor zijn land met een aantal geweldige reddingen.

Portugal probeerde in de slotfase terug in de wedstrijd te komen, maar tevergeefs. Georgië is dankzij deze overwinning derde geworden in de poule met vier punten. Wat betekent dat ze doorgaan naar de achtste finales als een van de beste nummers drie.