Dit staat de Rode Duivels te wachten in de knock-outfase van het EK

Dit staat de Rode Duivels te wachten in de knock-outfase van het EK

27 juni om 07:00
Laatste update: 27 juni om 07:00

De Rode Duivels hebben zich bij de laatste zestien gevoetbald op het EK. Door als tweede te eindigen in Groep E is er meer duidelijkheid over de volgende tegenstander van de selectie van Domenico Tedesco en het pad dat de Rode Duivels kunnen afleggen.

Door op doelsaldo
Doordat Oekraïne en België met 0-0 gelijkspeelden en de andere wedstrijd in Groep E eindigde in een 1-1 gelijkspel tussen Slowakije en Roemenië, eindigen de Rode Duivels op plek 2 vanwege een beter doelsaldo dan nummer 3 Slowakije en nummer 4 Oekraïne. Alle teams behaalden namelijk 4 punten.

Achtste finales
Dat betekent dat de Rode Duivels uitkomen tegen de nummer 2 van Groep D. Daar eindigde Frankrijk op de tweede plek achter Oostenrijk, met Nederland op de derde plek en Polen die het EK gaat verlaten als hekkensluiter.

Kwartfinale
Als de Rode Duivels de Fransen weten te verslaan in de achtste finales, dan wacht de winnaar van het duel tussen de nummer 1 van Groep F, Portugal en de nummer 3 van Groep C, Slovenië.

Halve finale
Weten de Rode Duivels het tot de halve finale te schoppen? Dan wacht mogelijk een grootheid als Duitsland of Spanje, die zich ook bevinden aan de linkerkant van de knock-outfasetabel.

Matchdetails
De wedstrijd tussen de Rode Duivels en Frankrijk wordt gespeeld op maandag 1 juli om 18.00 uur in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.