Bayern München toont interesse in Rode Duivel Amadou Onana van Everton FC

Haalt Kompany Rode Duivel naar München? 'Ook Bayern toont interesse in Onana'

26 juni om 16:10
Laatste update: 26 juni om 16:18

Terwijl Amadou Onana zich volledig cocentreert op het EK met de Rode Duivels, lijkt de kans kleiner en kleiner te worden dat hij volgend seizoen nog voor Everton FC zal spelen. Na concrete interesse van Manchester United en Arsenal, is nu ook Bayern München in de dans gesprongen voor de boomlange middenvelder, zo meldt The Sun.

Enerzijds is Onana een sterkhouder op het middenveld van Everton, maar anderzijds kan het de centen van een eventuele verkoop erg goed gebruiken. De Toffees zouden daarom ook vooral willen cashen op een verkoop van Onana of centrale verdediger Jarrad Branthwaite. 

Everton legde twee seizoenen geleden echter zelf nog 35 miljoen euro op tafel voor de 22-jarige middenvelder en is niet van plan om Onana zomaar te laten gaan. De traditieclub uit Liverpool wil naar verluidt om en bij de 60 miljoen euro voor de Rode Duivel. 

Niet enkel Vincent Kompany zou Onana graag aantrekken. Ook Manchester United en Arsenal toonden eerder al concrete interesse in Onana. Daarnaast heef took het grote FC Barcelona Onana in 'Plan A' opgenomen als versterking. De Catalaanse club heeft echter moeite om met een toereikend bod over de brug te komen vanwege de financiële situatie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.