Doelman Didillon-Hödl verlaat de Jupiler Pro League voor Eredivisie

OFFICIEEL: Doelman Didillon-Hödl verlaat de Jupiler Pro League voor Eredivisie

26 juni om 14:32

Thomas Didillon-Hödl maakt de overstap naar Willem ll. De 28-jarige Fransman zag zijn contract bij Cercle Brugge aflopen en heeft in Nederland een meerjarig contract getekend. Bij Willem ll staat hoofdtrainer Peter Maes aan het roer.

Didillon-Hödl begon zijn loopbaan bij FC Metz, waar hij door wist te breken in de hoofdmacht. Hij speelde 71 wedstrijden in het eerste, waarvan veertig in de Ligue 1. Na negen seizoen vertrok hij naar Anderlecht. In dienst van paars-wit speelde hij zowel in de Jupiler Pro League als in de Europa League. 

De doelman, die interlands speelde voor bijna alle Franse jeugdteams, kwam ook nog uit voor RFC Seraing, KRC Genk, Cercle Brugge en AS Monaco. Hij is enorm blij met zijn stap naar de Eredivisie. "Na de gesprekken met de technisch directeur en trainer kreeg ik een goed gevoel. Het is een nieuwe kans in mijn carrière en daar wil ik voor strijden. Ik kijk ernaar uit om maandag 1 juli op het trainingsveld te staan!", vertelt hij via de clubsite. 

Oom Tom Caluwé, de technisch directeur van Willem ll, is in zijn nopjes met de transfer. "Didillon-Hödl is een zeer ervaren doelman en heeft gespeeld bij verschillende topclubs. Naast zijn specifieke kwaliteiten is hij ook een leider in het veld. Bij Willem II wil hij zijn carrière weer een impuls geven en voor een nieuwe kans gaan. Op het hoogste niveau is concurrentie op iedere positie, ook die van de keepers, zeer belangrijk. Het is aan hem en de andere keepers om te laten zien wie er komend seizoen onder de lat hoort te staan."