Blessin verlaat Union SG voor Duitse Sankt Pauli

‘Blessin tekent voor drie seizoenen bij Sankt Pauli en verlaat Union SG’

26 juni om 12:52
Laatste update: 26 juni om 13:42

Voor het derde jaar op rij verliest Union SG zijn hoofdtrainer. Alexander Blessin verlaat de vice-kampioen van de Jupiler Pro League voor de Duitse promovendus Sankt Pauli en tekent een contract voor drie seizoenen, weet de Standaard.

Union wilde Blessin graag langer behouden, maar de oefenmeester gaat in de Bundesliga aan de slag. Blessin heeft al afscheid genomen van de spelersgroep en wist in het afgelopen seizoen de Croky Cup te veroveren met Union.

Union gunt Blessin uiteindelijk zijn overstap naar Sankt Pauli. Union was het gehele seizoen al voorbereid op een eventuele trainerswissel door de medische situatie van de vrouw van Blessin. Dit heeft ook een rol gespeeld in zijn nieuwe stap.

Bij Sankt Pauli gaat Blessin aan de slag op slechts een uur vliegen van zijn gezin in Stuttgart. Union krijgt van Sankt Pauli 700.000 euro voor de transfer van Blessin. De hoofdtrainer lag nog een jaar onder contract bij Union.

In Hamburg zit hij op slechts één uur vliegen van zijn gezin in Stuttgart. Dat Union meer dan 700.000 euro krijgt voor de overstap, verzacht de pijn. Blessin, die bij de bekerwinnaar nog één jaar onder contract lag, heeft in Duitsland een contract voor drie seizoenen ondertekend.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.