OFFICIEEL: Kortrijk haalt ex-jeugdproduct Huygevelde terug

OFFICIEEL: Na acht jaar sluit Kortrijk oude bekende Huygevelde weer in de armen

26 juni om 10:31

KV Kortrijk heeft haar eerste nieuwkomer met het oog op het nieuwe seizoen te pakken. Al is de term 'nieuwkomer' niet helemaal toepasselijk. De twintigjarige Nathan Huygevelde heeft namelijk al een verleden bij De Kerels.

Via haar officiële kanalen laat Kortrijk weten dat Huygevelde is teruggekeerd naar het Guldensporenstadion. Van de U7 tot de U13 voetbalde de middenvelder er al. Nadien trok hij naar KAA Gent en vervolgens Union Saint-Gilloise. Bij die laatste club vierde hij vorig seizoen zijn profdebuut. In de Jupiler Pro League mocht Huygevelde twee maal invallen, net als in Europa trouwens.

Toch bleek het lastig om zich door te zetten bij Union. Daarom keert Huygevelde nu terug naar de club van zijn wortels, met als doel om meer speelminuten te verzamelen. KVK huurt hem van de vicekampioen. Van een aankoopoptie wordt geen gewag gemaakt. Leuk detail: op elfjarige leeftijd toonde Huygevelde zich al eens aan het Guldensporenstadion. Bij een uitdaging tijdens de rust slaagde hij erin een bal 138 keer hoog te houden in één minuut tijd.