Bondscoach Rangnick lovend over Nederlands elftal

Oostenrijk onder de indruk van Nederland: 'Individueel net zo goed als Frankrijk'

24 juni om 23:10
Laatste update: 24 juni om 23:10

Ralf Rangnick is gewaarschuwd voor het Nederlands elftal. De bondscoach van Oostenrijk schat Oranje individueel net zo hoog in als Frankrijk, groepsgenoot van beide landen op het EK. De Rode Duivels namen het tijdens de EK-kwalificatiecampagne op tegen het Oostenrijk van Ralf Rangnick. De Rode Duivels wisten destijds met 2-3 te winnen en met 1-1 gelijk te spelen. 

Oostenrijk verloor eerder dit EK met 0-1 van Frankrijk. De ploeg van Rangnick heeft hoogstwaarschijnlijk aan een remise tegen Oranje genoeg om de laatste zestien te bereiken. Op het persmoment in aanloop naar de laatste groepswedstrijd is de keuzeheer lovend over Nederland. "De Nederlanders spelen zoals Nederlanders altijd spelen. Sinds de tijd van Johan Cruijff zijn ze al op zoek naar speelse oplossingen."

"We hebben dinsdag een absolute topprestatie nodig om te winnen, want Nederland is individueel net zo goed als Frankrijk", aldus Rangnick, die benadrukt dat Oostenrijk voor de winst gaat tegen Oranje. "Ik heb gekeken naar de scenario's als we derde eindigen, maar daar ben ik op een gegeven moment maar mee gestopt. Dat was me veel te ingewikkeld. Het belangrijkste is dat we gewoon de laatste zestien halen."

Nederland en Oostenrijk trappen dinsdag om 18.00 uur af in Berlijn. Mogelijk is Oranje maandagavond al zeker van een plek in de achtste finales. Dan mag Albanië niet winnen van Spanje.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.