OFFICIEEL: Doelman Club Brugge uitgeleend aan Hibernian FC

OFFICIEEL: Doelman Club Brugge wordt uitgeleend aan Schotse eersteklasser

24 juni om 18:35

Engelse belofte-international Josef Bursik zal het seizoen 2024-2025 in doel staan bij Hibernian FC. De club speelt in de Schotse eerste klasse. De doelman wordt door Club Brugge voor één seizoen uitgeleend aan de club uit Edinburgh. Dat meldt de club op maandag.

De uitleenbeurt moet Bursik de kans bieden om na een lange blessureperiode weer regelmatig speelminuten te maken en zijn carrière een nieuwe impuls te geven. Dat schrijft Club Brugge op haar website.

Bursik kwam in de wintermercato van 2023 naar Club Brugge maar raakte tijdens de voorbereiding van het afgelopen seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie. De keeper revalideerde bij de club en zou nu klaar zijn om opnieuw in doel te staan. 

Vorig seizoen kwam hij vijf keer in actie voor Club NXT U23, het belofteteam van Club Brugge. Met een contract tot medio 2027 bij de Belgische topclub, wordt de verhuur aan Hibernian gezien als een belangrijke stap in zijn ontwikkeling.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.