Mulder over afgekeurde goals van Lukaku en Rode Duivels

Mulder niet te spreken over VAR na goals Lukaku op EK: “Afschaffen, onmiddelijk”

24 juni om 18:28

Jan Mulder heeft het helemaal gehad met de VAR na drie afgekeurde doelpunten van Romelu Lukaku tijdens het EK. Mulder pleit in HLN voor de onmiddellijke afschaffing van de VAR, die volgens hem de schoonheid van het spel verpest. 

“De pracht van een doelpunt, zoals dat van Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku tegen Roemenië, wordt tenietgedaan door een millimeter buitenspel”, aldus de analist bij de krant. “Het is een zogenaamde vooruitgang die juist een zware achteruitgang is,” zei Mulder.

Ook het handspel van Loïs Openda in de match tegen Slowakije, dat werd vastgesteld door een chip in de bal, was volgens de Nederlander een ridicule beslissing. “Geen enkele voetballiefhebber ter wereld vond dat hands,” verklaarde hij. “Het is niet omdat je hand de bal raakt dat het hands is, behalve als je dat soort inschattingen overlaat aan machines.” 

Samenvattend is Mulder’s oordeel over de VAR alvast duidelijk: “Afschaffen, onmiddellijk.” Hij erkende dat de meeste mensen het niet met hem eens zijn, maar dat maakt zijn rekening niet. “Ik slaap er geen seconde minder om,” concludeerde hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.