Johan Boskamp over Rode Duivels tegen Oekraïne op EK2024

Boskamp niet helemaal gerust in Rode Duivels: "Baart me het meeste zorgen"

24 juni om 11:18
Laatste update: 24 juni om 11:21

De Rode Duivels deden wat ze moesten doen tegen Roemenië en bereiden zich nu voor op het duel tegen Oekraïne. Volgens Johan Boskamp zou een gelijkspel op woensdag in principe geen probleem mogen zijn voor de Belgen, maar écht helemaal gerust is de analist er toch niet in.

Volgens Boskamp wordt het toch maar oppassen voor Oekraïne. "Na hun zwakke eerste helft tegen Slovakije gaf ik geen stuiver meer om hun kansen", zegt de analist bij Het Belang van Limburg. "Maar plots tonen ze dan toch die mentale veerkracht en trekken ze die wedstrijd nog naar zich toe."

Tegen Roemenië zag Boskamp de intensiteit bij de Belgen omhoog gaan, maar net als Kevin De Bruyne wil de analist niet spreken van een zogenaamde 'totaalprestatie'. "Wat me het meeste zorgen baart is dat Casteels eigenlijk de beste man was", aldus Boskamp. "Koentje heeft hen toch een paar keer moeten rechthouden op de cruciale momenten."

Defensief kan het volgens de ex-voetballer dus nog wel beter bij de Belgen. "Als je zoveel ruimte weggeeft tegen betere ploegen, dan kan het wel eens snel gedaan zijn", beseft Boskamp. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.