Marc Degryse over Rode Duivels tegen Oekraïne op EK 2024

'Niet rekenen of speculeren over wie je kan treffen in volgende ronde, ertegenaan'

24 juni om 11:00

Met nog een wedstrijd te gaan tegen Oekraïne, liggen de achtste finales binnen handbereik voor de Rode Duivels. Volgens voormalig voetballer en huidig analist Marc Degryse moeten de Belgen echter niet speculeren tegen wie ze kunnen uitkomen in de volgende ronde. 

Degryse zag dat de prestatie goed was tegen Roemenië, maar wil de kalmte bewaren. "De Belgen hebben onder druk gedaan wat moest, maar er is geen reden voor euforie", klinkt het bij HLN. "Ook tegen Oekraïne moeten we de voet op het gaspedaal houden. Dezelfde intensiteit en energie zijn vereist."

Volgens de analist moeten de Rode Duivels vooral niet bezig zijn met eventuele tegenstanders in de achtste finales. "We moeten ook niet rekenen of speculeren over wie we eventueel kunnen treffen in de volgende ronde" zegt hij. "Niet twijfelen en ertegenaan. Als we ons niveau halen, hebben we meer kwaliteiten dan de Oekraïners."

Woensdag nemen de Rode Duivels het om 18u00 op tegen Oekraïne. De wedstrijd zal doorgaan in de MHP Arena, het stadion van VfB Stuttgart. Een gelijkspel is in ieder geval altijd voldoende voor de Belgen om door te stoten naar de volgende ronde. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.