'Eindelijk heb ik de Rode Duivels goed en agressief gezamenlijk druk zien zetten'

Vandereycken zag Rode Duivels voor het eerst collectief druk zetten onder Tedesco

24 juni om 07:40
Laatste update: 24 juni om 07:52

De Rode Duivels wisten de nasmaak van de wedstrijd tegen Slowakije weg te spoelen met een overwinning op Roemenië. René Vandereycken bekeek de EK-match uiteraard en zag de Rode Duivels collectief druk zetten.

De analist zag een verandering bij de Rode Duivels. 'Eindelijk heb ik de Rode Duivels goed en agressief gezamenlijk druk zien zetten, iets wat tot dusver onder Domenico Tedesco veel minder georganiseerd gebeurde'', vertelde Vandereycken aan Het Nieuwsblad.

Dat was tegen Slowakije wel anders. 'Tegen Slowakije was De Bruyne de aanjager in het druk zetten. Lukaku deed het ook, maar niet met dezelfde overtuiging en intensiteit', zei Vandereycken.

Vandereycken zag een slimme keuze van de Rode Duivels om door te dekken. 'Tegen Roemenië werd er eindelijk doorgedekt, waardoor de Roemenen geen vrije rustbrenger hadden. Om zo collectief druk te zetten moet je in sommige fases achterin man op man spelen. Bij een fase die breed in beeld werd gebracht, viel het me op dat Vertonghen ging doordekken, terwijl de snellere Faes achterin bleef om man op man te verdedigen'', aldus Vandereycken.

Aankomende woensdag volgt het derde duel voor de Rode Duivels in Groep E tegen Oekraïne.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.