Skov Olsen Club Brugge over Denemarken - Servië

Skov Olsen niet bang voor fysieke speelstijl van Servië: "Moeten daar doorheen breken"

24 juni om 10:43

Dinsdagavond is het opnieuw aan Denemarken om het beste van zichzelf te geven op het EK. Na twee gelijke spelen tegen Slovenië en Engeland, ligt de volgende ronde in het bereik indien er gewonnen wordt van Servië. Club Brugge-winger Andreas Skov Olsen schuwt de fysieke Serviërs niet.

Het Servische nationale team heeft na twee groepswedstrijden al zeven gele kaarten op de teller staan. "Het is een heel fysiek team en daar moeten we ons bewust van zijn", stelt Skov Olsen bij het Deense Bold. "Maar we moeten scherp zijn en daar gewoon doorheen breken. De wedstrijd aangaan zoals we dat tegen Engeland deden en vrijuit durven spelen."

Een overwinning tegen Servië staat gelijk aan een ticket voor de achtste finales van het EK, al kan een gelijkspel ook nog voldoende blijken. Skov Olsen heeft er alvast vertrouwen in, al beseft hij dat het niet zonder slag of stoot zal gaan. "Als we ons voetbal spelen, zullen we waarschijnlijk winnen", zegt de winger. "Maar ze hebben enorm talent vooraan met Vlahovic en Mitrovic, met Tadic daar net achter."

Al is Skov Olsen van mening dat de Deense verdediging daar wel raad mee weet. "Ik denk dat onze verdedigers ze wel aankunnen", klinkt het. "Het zal alleszins leuk zijn om de duels te zien met de Fysieke Serviërs.""

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.