Espanyol naar La Liga ten koste van Jonathan Dubasin bij Real Oviedo

Espanyol stijgt opnieuw naar La Liga, ten koste van Spaanse Belg bij Real Oviedo

24 juni om 10:10
Laatste update: 24 juni om 10:15

Espanyol heeft zich na play-offs opnieuw kunnen verzekeren van promotie naar de Spaanse eerste klasse. Het moest nochtans een 1-0 nederlaag tegen Real Oviedo -waar we de ervaren Santi Cazorla tegenwoordig aan het werk zien- goedmaken. Daar slaagde het dus ook in.

Op slag van rust draaide de held van de avond, Javier Puado, in enkele minuten de rollen helemaal om. De 26-jarige linksbuiten toonde zich met twee treffers opnieuw levensbelangrijk voor z'n team. In totaal deed hij dit seizoen 16 keer de netten trillen in de competitie.

Espanyol mag zich zo na één seizoen in de tweede klasse opnieuw opmaken voor het hoogste niveau. Waar er winnaars zijn, zijn er uiteraard ook verliezers. Spaanse Belg Jonathan Dubasin stond een uur tussen de lijnen bij Oviedo, maar zag zijn club in extremis nog naast promotie grijpen. Dubasin is echter nog eigendom van het Zwitserse FC Basel op dit moment, dat hem een seizoen uitleende aan de Spaanse tweedeklasser. 

Naast Espanyol, wisten eerder ook Leagnes en Real Valladolid zich te verzekeren van promotie naar het hoogste niveau. Zij nemen volgend seizoen de plaats in van het gedegradeerde Cadiz, Almeria en Granada.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.