Rode Duivel De Bruyne: ''Er komt een moment dat ik ga stoppen''

Rode Duivel De Bruyne over stoppen: ''Dan moeten zij België op sleeptouw nemen''

24 juni om 08:25

Kevin De Bruyne nam de Rode Duivels tijdens het tweede EK-duel op sleeptouw. De Rode Duivels wisten met 2-0 te winnen van Roemenië. Op termijn zullen de Rode Duivels het toch zonder de middenvelder moeten stellen.

De Bruyne wil het stokje graag overdragen aan de nieuwe generatie. ''Ik word al iets ouder en wil de laatste jaren of momenten die ik bij de ploeg ben, tonen hoe je je moet gedragen als speler en leider. Ik hoop dat ik die jongens kan helpen, want later moeten zij het doen. Dan moeten zij België op sleeptouw nemen zoals wij dat deden de laatste twaalf tot veertien jaar'', vertelde De Bruyne volgens Het Nieuwsblad.

Nadenken over stoppen doet de Rode Duivel nog niet. ''Het gaat over het feit dat er nieuwe jongens zijn en dat ik hen daar als ervaren speler zo veel mogelijk op voorbereid en help. Ik wil mijn kennis doorgeven. Er zal een moment komen – ik heb er nog niet over nagedacht – dat ik zal stoppen en dan wil ik dat België hetzelfde blijft presteren'', aldus De Bruyne.

De Bruyne speelde tot nu toe 103 interlands met de Rode Duivels. De middenvelder wist in totaal 28 keer het doel te treffen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.