Portugal wint zeer overtuigend van Turkije

Portugal wint zeer overtuigend van Turkije en heeft groepswinst te pakken

22 juni om 19:57

Portugal heeft overtuigend met 0-3 gewonnen van Turkije. Daarmee zijn de Portugezen verzekerd van groepswinst in Groep F. Portugal voegt zich hierdoor bij Duitsland en Spanje, die eerder al zes punten uit de eerste twee groepswedstrijden wisten te behalen.

Turkije en Portugal wonnen beiden hun eerste groepswedstrijd. Bij winst op zaterdagavond, zou groepswinst een feit zijn, nadat Georgië en Tsjechië gelijkspeelden. De Turkse opstelling was maar liefst op vijf plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Georgië. Zo begon het grote talent Arda Güler op de bank en stond er een andere keeper op doel.

Turkije kreeg al na zeven minuten een gigantische kans via Kerem Aktürkoglu op de voorsprong, maar hij kon net niet bij de bal. In minuut 21 kwamen de Portugezen wél op voorsprong; Bernardo Silva rondde overtuigend af.

Een paar minuten laten werd de marge verdubbeld dankzij een krankzinnig eigen doelpunt van Samet Akaydin. De centrale verdediger speelde de bal beroerd terug op zijn doelman en de bal rolde over de doellijn.

Tien minuten na rust besliste Portugal het duel. Cristiano Ronaldo ging op doelman Altay Bayindir af en was niet zelfzuchtig, hij legde de bal opzij en Bruno Fernandes schoof 0-3 binnen.

De troepen van Roberto Martinez waren in de tweede helft oppermachtig en Turkije kon het de Portugezen niet meer lastig maken. Güler viel tien minuten voor tijd in aan Turkse kant. Portugal kreeg nog een flink aantal kansen om er 0-4 van te maken, maar het bleef bij 0-3. Daarmee zijn ze met nog één wedstrijd te gaan de nummer winnaar van hun poule.