Bombito racistisch bejegend na tackle op Messi

Triestig: Canadees Bombito racistisch bejegend na tackle op Messi

21 juni om 18:16

De Canadese verdediger Moïse Bombito is slachtoffer geworden van racistische uitingen na het Copa América-duel met Argentinië. Bombito haalde tijdens de wedstrijd Lionel Messi keihard onderuit en kreeg achteraf te maken met racistische beledigingen via sociale media.

In een verklaring heeft de Canadese voetbalbond gereageerd op het voorval. 'We zijn op de hoogte en diep verontrust door de racistische uitingen op social media aan het adres van een van onze spelers na afloop van de wedstrijd van vanavond', zo valt er te lezen. 'We zijn in contact met CONCACAF (organisatie van de Copa América, red.) en CONMEBOL (Zuid-Amerikaanse voetbalbond, red.) over deze zaak.'

De racistische beledigingen begonnen na een keiharde tackle (zie beelden hieronder) van Bombito op Messi enkele minuten voor het eindsignaal. De verdediger speelde in eerste instantie de bal, maar raakte vervolgens de linkspoot ook op de enkels. Deze overtreding resulteerde in veel kwetsende reacties.

Uiteindelijk won Argentinië met 2-0 van Canada in de eerste groepswedstrijd van de Copa América. Messi verzorgde bij de tweede treffer de assist op invaller Lautaro Martínez. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.