OFFICIEEL: Peter Balette en KAA Gent na lange samenwerking uit elkaar

OFFICIEEL: Balette en KAA Gent na lange samenwerking uit elkaar

20 juni om 15:35

Peter Balette gaat KAA Gent verlaten. Na 9,5 seizoenen houdt Balette het voor gezien bij de Buffalo's. Dat meldt KAA Gent via de officiële kanalen.

KAA Gent probeerde Balette te verleiden tot een extra seizoen, maar slaagde niet in die poging. Balette, die sinds oktober 2013 in dienst was bij de Buffalo's, vervulde verschillende rollen. Zo was Balette assistent-coach, hoofdtrainer ad interim en technisch directeur van de club. Afgelopen seizoenen was Balette naast assistent-coach ook teammanager van de hoofdselectie.

Balette kreeg mooie woorden toegesproken na de bekendmaking van zijn afscheid door Sam Baro. ''Peter Balette is terecht een icoon voor onze supporters. Hij was ook heel geliefd bij alle spelers. Iedereen kon bij hem terecht voor goeie raad of hulp en als assistent had hij een grote meerwaarde. Vriendelijk en vol humor wanneer het kon, luid en duidelijk wanneer het moest. We wilden Peter er ook volgend seizoen graag nog bij, maar hebben alle begrip voor zijn beslissing. Een heel erg grote merci voor alles wat je gedaan hebt voor KAA Gent, Peter'', aldus Baro.

Het is nog niet bekend wie Peter Balette gaat opvolgen bij KAA Gent.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.