Tielemans: ''Ik weet dat ik veel beter kon doen op de vorige grote toernooien''

Tielemans: ''Ik weet dat ik veel beter kon doen op de vorige grote toernooien''

20 juni om 15:15

De Rode Duivels presteren nog niet zoals verwacht op het EK. Het afgelopen WK in Qatar was ook allesbehalve succesvol. Youri Tielemans keek in de spiegel en reflecteerde op zijn eigen prestaties.

Tielemans is naar eigen zeggen wisselvallig bij de Rode Duivels. ''Soms komt het eruit, soms minder. Het feit dat het op de grote toernooien niet lukt, wordt dan met een vergrootglas bekeken'', zei Tielemans tegen Sporza.

Toch blijft de middenvelder knokken voor betere prestaties. ''Ik weet dat ik veel beter kon doen op de vorige grote toernooien. Daar werken we elke dag ook aan, maar het tast mijn zelfvertrouwen niet aan'', vertelde Tielemans.

Tielemans pakt zijn ontwikkeling grondig aan en maakt zijn eigen analyses. ''Ik ben heel kritisch voor mezelf en leg mezelf automatisch druk op, of het nu een oefenwedstrijd is of een toernooi. Ik weet waarop ik goed moet zijn en daar train ik elke dag voor'', aldus Tielemans.

Tielemans speelde tot nu toe 68 interlands met de Rode Duivels. Daarin wist de middenvelder 7 maal het doel te treffen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.