RSC Anderlecht interesse in Johua Kitolano van Sparta Rotterdam

Gerucht: 'RSC Anderlecht aan het onderhandelen met Sparta Rotterdam over Kitolano'

20 juni om 09:05
Laatste update: 20 juni om 09:13

RSC Anderlecht is achter de schermen volop bezig met z'n kern voor het seizoen 2024-2025 samen te stellen. Een centrale (verdedigende) middendvelder lijkt daarbij één van de prioriteiten. RSCA wordt nu gelinkt aan Joshua Kitolano.

Kitolano is een polyvalente middenvelder, die zowel voor de verdediging als 'op de acht' uit de voeten kan. Hij maakte de afgelopen seizoenen heel wat indruk bij Sparta Rotterdam, waardoor hij eerder gelinkt werd aan Ajax en Feyenoord. Nu lijkt RSC Anderlecht het meest concreet te zijn voor de 22-jarige Noor. De interesse zou wederzijds zijn. 

Volgens het Nederlandse TransferWatch zouden Anderlecht en Sparta Rotterdam al volop aan het onderhandelen zijn voor de middenvelder, die volgens Transfermarkt een marktwaarde van 4,5 miljoen euro heeft. Bij SpartaNieuws is zelfs te lezen dat er al een bod van 3 miljoen euro werd afgeslagen.

Sparta wacht nu naar verluidt op een tegenbod uit Brussel voor z'n uitblinker, die het afgelopen seizoen goed was voor 5 doelpunten en 2 assists in 24 wedstrijden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.