Frank Vercauteren vergelijkt De Bruyne van Genk met die van op het EK 2024

Vercauteren vergelijkt De Bruyne van Genk met die van op het EK 2024

19 juni om 19:55

Inmiddels is Kevin De Bruyne één van de beste middenvelders op de velden. Frank Vercauteren kent de middenvelder nog maar al te goed uit zijn periode bij KRC Genk, toen hij met de routinier de titel won in 2011. Vercauteren vergeleek De Bruyne van toen met die van nu.

Dat De Bruyne een betere middenvelder is dan in 2011 durft Vercauteren niet in twijfel te trekken. ''Op welk vlak hij is veranderd in vergelijking met toen? Dat hij een nóg betere speler is geworden'', zei Vercauteren tegen Het Belang van Limburg.

De verbetering zit vooral in zijn persoonlijkheidsontwikkeling. ''Op alle vlakken, maar vooral zijn betrokkenheid is nu nog groter. Als jonge speler bij Genk moest hij zich nog inwerken, nu is hij een echte leider, toont hij présence en attitude'', vertelde Vercauteren.

De Bruyne toont leiderschap wanneer het nodig is. ''Als er vragen zijn van spelers of als er iets te zeggen valt, dan doet Kevin dat. Op dat vlak is hij enorm geëvolueerd'', aldus Vercauteren.

De middenvelder van Manchester City speelde inmiddels 102 interlands voor de Rode Duivels.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.