Vercauteren blijft achter tactiek staan:

Vercauteren staat nog steeds achter tactiek tegen Slowakije: "Veel positieve zaken"

19 juni om 15:42
Laatste update: 19 juni om 16:40

Twee dagen na de ontgoochelende 0-1-nederlaag tegen Slowakije maakte Frank Vercauteren tijd vrij voor de pers. Die benadrukte dat het nog steeds de bedoeling is om "zo ver mogelijk" te geraken op dit toernooi, uiteraard minstens voorbij de groepsfase. De technisch directeur kreeg ook enkele tactische vragen op zijn bord. 

Vercauteren had op voorhand de tactiek doorgesproken met bondscoach Domenico Tedesco. Hoe heeft hij die aanpak beleefd tijdens de wedstrijd? "Ik denk dat een heel aantal zaken goed tot heel goed waren, naast andere werkpunten", wikt en weegt hij zijn antwoord bij Sporza. Vercauteren onthoudt vooral dat de Rode Duivels zelfs ondanks een vrij matige prestatie aan een resem kansen kwamen. "Die match kan er ook helemaal anders uitzien."

Twee verbeterpunten haalt hij aan. "Bijvoorbeeld de goal die je tegen krijgt, die kan vermeden worden, op meerdere momenten zelfs", wil Vercauteren Jérémy Doku niet met alle zonden van Israël overladen. "Als je de kansen afmaakt, dan is het ook anders." Vercauteren blijft dan ook hoopvol. "Ok, er zijn werkpunten. Ok, op bepaalde vlakken moet het beter, dat weten wij ook. Maar het kon ook helemaal anders uitdraaien", besluit Vercauteren.