Meunier sluit daags na Roemenië aan bij Rode Duivels

KBVB bevestigt: Meunier keert zondag, dag na Roemenië, terug bij Rode Duivels

19 juni om 14:10

Hun openingswedstrijd tegen Slowakije (0-1) leverde een kater op, maar gelukkig valt er ook goed nieuws te rapen rond de Rode Duivels. De lappenmand loopt immers leeg. Arthur Theate en Jan Vertonghen zijn weer klaar voor de dienst en nu is er ook verse moed rond Thomas Meunier.

Op een persconferentie in Duitsland deelde de Belgische voetbalbond namelijk mee dat de rechtsachter zondag afreist naar het kamp van de Rode Duivels om zich weer aan te sluiten bij de spelersgroep. Meunier zou normaal gezien al een week in Freiberg am Neckar moeten verblijven, maar een blessure in de uitzwaaiwedstrijd tegen Luxemburg strooide roet in het eten. Hij moest achterblijven en revalideren bij Lieven Maesschalck.

De sterren staan dus gunstig voor Meunier. "Normaal gezien sluit hij zondag aan. Het herstel verloopt momenteel goed, we zullen zien of dat effectief haalbaar blijft, we blijven dat evalueren", aldus operationaal directeur Jelle Schelstraete volgens Het Nieuwsblad. De vraag blijft wel in hoeverre Meunier al meteen een meerwaarde zou kunnen betekenen op het veld. "Het is de intentie om hem vanaf dan geleidelijk aan te integreren."

Meunier zal alvast hopen dat hij zijn ploegmaats met de glimlach zal terugzien. Daarvoor hebben zij een zege nodig op zaterdagavond, wanneer de Rode Duivels tegen Roemenië kampen. Na de verrassende nederlaag tegen Slowakije is een nieuwe opdoffer uit den boze.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.