Gent kent eerste Europese horde: Faeröer of Letland

Gent moet in tweede voorronde van Conference League naar Faeröer of Letland

19 juni om 14:36

In navolging van Cercle Brugge is ook KAA Gent wijzer geworden over haar eerste Europese tegenstander. De Oost-Vlamingen krijgen een ploeg uit de Faeröer of uit Letland tegenover zich.

Gent deed het de afgelopen jaren onder Hein Vanhaezebrouck uitstekend in Europa. Ongetwijfeld zal Wouter Vrancken die traditie willen verderzetten. Dankzij winst in de Europe Play-Off én de daaropvolgende barragematch met KRC Genk stromen De Buffalo's deze zomer in in de tweede voorronde van de Conference League. Ze zullen drie rondes moeten overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.

De eerste horde loopt dus via Faeröer of Letland, meer bepaald Víkingur of FK Liepaja. Die eerste club staat momenteel aan de leiding in haar nationale competitie met een bijna foutloos parcours. Op de Faeröer speelt men immers volgens de jaarkalender. Dat is in Letland eveneens het geval. Liepaja bekleedt er na achttien speeldagen de voorlaatste plaats in de stand.

Beide ploegen staan in de eerste voorronde tegenover elkaar. De winnaar kijkt vervolgens Gent in de ogen. Op donderdag 25 juli mogen De Buffalo's thuis openen, een week later staat de terugpartij gepland.