Degryse over toernooi Rode Duivels

Degryse over toernooi Rode Duivels: “We gaan de groep gewoon doorkomen”

18 juni om 17:59

De Rode Duivels verloren maandag met 1-0 hun eerste wedstrijd op het EK in Duitsland tegen de nationale ploeg van Slowakije. In Het Laatste Nieuws deelt Marc Degryse zijn bevindingen na deze pijnlijke nederlaag en kijkt hij vooruit op de cruciale partij tegen Roemenië op zaterdag.

"Desondanks heb ik er geen twijfel over dat Roemenië zaterdag geklopt wordt," schrijft Degryse. Hij uit zijn vertrouwen in de Rode Duivels en de coach die Tedesco is. Verder erkent de analist wel de sterkte van de tegenstander van zaterdag, al is hij er even snel bij om dat toch enigszins te nuanceren. 

"Ze waren zeer verrassend te sterk voor Oekraïne, maar ik heb eerder een paar wedstrijden van de Roemenen gezien en dat trok echt op niks." Degryse is niet onder de indruk van de Roemeense aanval. "Dragus loopt daar in de spits. Hij scoorde dan wel, maar we hebben allemaal gezien dat het bij Standard niet wilde lukken voor hem”, aldus de analist. “Neen, van dit Roemenië moeten we echt geen schrik hebben."

Hij blijft optimistisch dan ook over de kansen van de Rode Duivels om door te stoten in de groep: "We gaan de groep ook gewoon doorkomen, maar het is afwachten of dat als eerste, tweede of derde zal zijn. Terwijl ik op voorhand altijd had gedacht dat de Duivels de groepswinst zouden pakken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.