Vandereycken over nederlaag Rode Duivels op EK

“Rode Duivels kunnen goed counteren, maar dan heb je sterkere tegenstander nodig”

18 juni om 17:42

René Vandereycken heeft zijn analyse gegeven over de nederlaag van de Rode Duivels tegen Slowakije. Hij merkt op dat het samenspel van de Belgische ploeg zowel offensief als defensief te wensen overliet, evenals bij het druk zetten. 

Het samenspel van de Duivels baart hem zorgen omdat België in de groepsfase nog twee keer favoriet zal zijn en het spel moet maken. Dat lezen we in Het Nieuwsblad. "Dat deze ploeg goed kan counteren weten we, maar daarvoor heb je een sterkere tegenstander nodig die het spel wil maken”, klinkt het in de krant.

Een ander probleem dat Vandereycken aanhaalt, is het technisch vermogen van de verdediging bij het uitvoetballen. Hij wijst erop dat de verdediging niet geholpen werd doordat er te weinig beweging was hoger op het veld. "Onze defensie blinkt niet uit in technisch vermogen bij het uitvoetballen, maar ze werden niet geholpen doordat er veel te weinig beweging was hoger op het veld."

Kevin De Bruyne was een van de weinige spelers die actief op zoek ging naar ruimtes tussen de lijnen, maar de Slowaakse ploeg slaagde er vaak in om de passlijnen naar hem af te dekken. "Enkel De Bruyne was zeer actief en zocht de ruimtes tussen de lijnen, maar de Slowaken slaagden er vaak in om de passlijnen naar hem af te dekken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.