Vandewalle wijst op problemen bij Rode Duivels

Vandewalle wijst op problemen bij Rode Duivels: “Lukaku, Bakayoko, Trossard, Doku”

18 juni om 17:29

Ludo Vandewalle analyseert in Het Nieuwsblad de pijnlijke nederlaag van de Rode Duivels tegen Slowakije in hun openingswedstrijd van het EK. Hij begint met de vraag waar de scherpte is gebleven, aangezien dit volgens hem het grote gebrek was bij de Belgen. 

Vandewalle noemt het pijnlijk omdat de Slowaken zeker te verslaan waren. Hij had nooit gedacht deze woorden te moeten schrijven. "Er is nog niets verloren want de beste derden uit vier poules kunnen ook nog naar de tweede ronde doorstoten." Met nog twee wedstrijden tegen Roemenië en Oekraïne te gaan, zijn er nog zes ‘logische’ punten te verdienen.

"Nu ja, logisch? Tegen Slowakije hadden de Belgen altijd moeten winnen. Maar het liep fout. Door de eigen schuld”, klinkt het in de krant. Hij wijst op het falen van spelers als Lukaku, Bakayoko, Trossard en Doku om te scoren tegen Slowakije. 

"Lukaku, Bakayoko, Trossard, Doku... ze verzuimden te scoren tegen Slowakije." De conclusie van Vandewalle is dat de vernieuwde Duivels nog niet op het niveau zijn waar iedereen hen graag zou zien. “De kwaliteit van de grote dagen is er nog niet. Dat kan nog komen maar er is nu wel tijdsdruk.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.