Cillessen maandag medisch gekeurd bij Las Palmas

'Cillessen vliegt binnen 24 uur naar Las Palmas en tekent voor twee seizoenen'

17 juni om 10:30

Jasper Cillessen vliegt maandag naar Gran Canaria voor zijn medische keuring bij Las Palmas. De doelman gaat volgens De Telegraaf een contract voor twee seizoenen tekenen en keert dus terug in LaLiga.

Afgelopen seizoen was de 35-jarige Cillessen de vaste keeper van het Nederlandse NEC. De Nijmegenaren speelden een ijzersterk seizoen met de zesde plek en een bekerfinale tot gevolg. Nu staat Cillessen dus voor een terugkeer in Spanje. Hij keepte daar al eerder voor FC Barcelona en Valencia. Enkel de medische keuring staat nog tussen Cillessen en een tweejarig contract bij Las Palmas.

Las Palmas speelt als enige club van de Canarische eilanden op het hoogste niveau in Spanje. De ploeg werd afgelopen seizoen zestiende in LaLiga en handhaafde zich daarmee. Bij Las Palmas komt Cillessen één Nederlander tegen: Daley Sinkgraven. De 28-jarige verdediger speelde slechts tien wedstrijden in LaLiga afgelopen seizoen en heeft nog een contract tot de zomer van 2025.

Er waren meerdere Spaanse clubs die de pijlen op Cillessen hadden gericht, maar Las Palmas gaat er dus met de doelman vandoor. De doelman had nog een contract tot de zomer van 2025 en dus krijgt NEC nog een kleine transfersom.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.