Benjamin Pauwels ex KAA Gent van Beerschot naar Cambuur

OFFICIEEL: Cambuur neemt 19-jarige Pauwels (ex-KAA Gent) over van Beerschot

14 juni om 16:43
Laatste update: 14 juni om 16:46

Ook op uitgaand vlak is er ondertussen beweging bij de kampioen uit de Challenger Pro League. Beerschot laat de 19-jarige Benjamin Pauwels vertrekken. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij het Nederlandse SC Cambuur.

Pauwels doorliep de jeugdopleiding bij KAA Gent, maar maakte afgelopen zomer de overstap naar Beerschot. Daar moest hij het afgelopen seizoen meestal tevreden zijn met een rol als invaller. Gezien Beerschot volgend seizoen naar de Jupiler Pro League promoveert, gaat Pauwels elders op zoek naar meer speelkansen. Daar kwam hij in totaal 18 keer in actie, maar slaagde er bij zijn invalbeurten niet in om de netten te doen trillen. 

De 19-jarige vleugelaanvaller maakt nu de overstap naar de Nederlandse tweede klasse. Bij Cambuur reageren ze alvast opgetogen. "Jong, ambitieus en talentvol", zegt Technisch Manager Lars Lambooij op de clubwebsite. "We hebben Benjamin nadrukkelijk gevolgd en met zijn specifieke wapens kan hij extra kwaliteit toevoegen aan onze selectie. Daarnaast is hij ook nog eens enorm gedreven en gaat hij wat dat betreft nog veel beter worden dan hij nu al is."

In totaal kwam Pauwels 18 keer in actie voor Beerschot, samen goed voor 335 speelminuten. Hij slaagde er echter niet in de netten te doen trillen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.