OFFICIEEL: Beerschot neemt Verlinden mee naar JPL

OFFICIEEL: Beerschot neemt uitblinker Verlinden ook mee naar de JPL

12 juni om 14:21
Laatste update: 12 juni om 15:05

K. Beerschot V.A. is volop bezig met de samenstelling van de kern voor komend seizoen. Als promovendus horen daar zeker enkele nieuwkomers bij, maar ook de sterkhouders uit de Challenger Pro League kunnen van pas komen. Daarom heeft Thibaud Verlinden zijn contract verlengd.

Via de officiële kanalen maakt Beerschot bekend dat Verlinden langer op het Kiel blijft. Eerder had de club al een optie in zijn verbintenis gelicht, maar nu zijn ook de voorwaarden verbeterd. Zijn nagelnieuwe overeenkomst loopt door tot de zomer van 2027. Thibaud is de zoon van ex-doelman Dany Verlinden.

In 2022 streek de vleugelspeler voor het eerst neer in Antwerpen. Sindsdien groeide hij uit tot een vaste pion in de basiself van De Ratten. Verlinden kwam al 63 matchen uit voor Beerschot, waarin hij goed was voor elf doelpunten en zeventien assists. Diezelfde impact mag hij proberen maken in de Jupiler Pro League.

Als tiener probeerde Verlinden over het Kanaal door te breken, bij Stoke City, maar dat lukte nooit echt. Via Nederland en zelfs Slowakije belandde hij in 2022 in Antwerpen. Afgelopen seizoen werd hij nog verkozen tot 'Speler van het Jaar' in de CPL. Naar verluidt krijgt hij nu het dikste contract uit de geschiedenis van Beerschot.