Verkoudheidsvirus waart rond in spelershotel van Frankrijk

Virus waart rond bij Franse EK-ploeg: Superster Mbappe moet training overslaan

13 juni om 18:43

Het Franse nationale elftal wordt in aanloop naar het EK-duel met Oostenrijk geteisterd door een verkoudheidsvirus. Daar maken diverse media in Frankrijk melding van, waaronder L'Équipe. Bondscoach Didier Deschamps en Bayern München-aanvaller Kingsley Coman zouden er momenteel het meest last van hebben. 

Er waart een virusspook rond bij Frankrijk. Sinds de aankomst in Duitsland hebben meerdere stafleden en spelers al te maken gehad met verkoudheidsklachten, zo is te lezen. Nu zouden ook Kingsley Coman en Kylian Mbappe de trainingen gemist hebben. 

Deschamps had er flink last van. Ondanks dat verscheen de bondscoach woensdag wel gewoon op het trainingsveld van Les Bleus. Volgens de media die erover berichten, is Coman van de spelers het zwaarst getroffen. De aanvaller bleef de gehele ochtend op zijn kamer in het hotel. Nu is ondertussen ook duidelijk dat Mbappé niet op training verscheen.

Coman sloeg om die reden zijn persverplichtingen over. Zijn inzetbaarheid tegen Oostenrijk wordt echter niet in twijfel getrokken. Ook collega-aanvaller Ousmane Dembélé had last, maar hij voelt zich inmiddels weer beter. "Ik was dinsdag wat grieperig, maar voel me net als het hele team weer beter. Alleen Coman voelt zich nog zieker", aldus Dembélé, opgetekend door L'Équipe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.