Doelmannen op EK Rode Duivels: ‘Persvoorlichter houdt vragen Courtois tegen’

Doelmannen op EK Rode Duivels: “Ik ben niet Courtois, ik ben Casteels”

13 juni om 18:25

Tijdens de persconferenties van de Rode Duivels op het EK in Duitsland sprak Koen Casteels over de heisa rond Thibaut Courtois. De soap is nu al even aan de gang, maar de doelman van de nationale ploeg richt zich op zijn nieuwe rol in de ploeg. 

Casteels werd eerst gevraagd naar de afwezigheid van Courtois, een vraag die hij professioneel beantwoordde. Toen een tweede vraag over Courtois werd gesteld, maakte Casteels duidelijk dat hij niet bang was voor de vergelijking met de voormalige nummer één.

"Ik ben niet Thibaut, ik ben Koen Casteels. Ik ga niet proberen anders te zijn, maar gewoon alles geven voor het team," verklaarde hij zelfverzekerd, geciteerd door RTBF.

De persvoorlichter benadrukte dat het Courtois-debat gesloten was en dat de pers verder moest gaan met andere vragen. “Het hoofdstuk Courtois is nu wel afgesloten", klonk het bij de persvoorlichter, geciteerd door Het Nieuwsblad. “Ja, wat wil je dat ik daarop zeg? Dank je wel", ging Casteels er toch op in. 

Casteels, die onlangs naar Saoedi-Arabië is getransfereerd, onderstreepte het belang van de huidige selectie en de kwaliteit van de drie beschikbare keepers. "We hebben drie goede keepers en een selectie van 25 spelers. Er zitten veel goede spelers in de selectie," zei hij..

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.