Bondscoach lovend over spits Anderlecht

Bondscoach lovend over spits Anderlecht: “Fantastisch als we de bal hebben”

13 juni om 18:14

Tijdens een recente persconferentie spraken de Deense bondscoach Kasper Hjulmand en diverse journalisten lovend over Kasper Dolberg. De spits van Anderlecht hoopt met Denemarken een rol te vervullen op het EK. 

Hjulmand , de bondscoach, benadrukte de cruciale rol die Dolberg voor Denemarken kan spelen tijdens het EK, ondanks de sterke concurrentie in de aanval. Hjulmand uitte zijn bewondering voor Dolberg en zijn prestaties dit seizoen. Bold.DK citeert de persbabbel van de bondscoach. 

"Kasper is voetballend precies waar hij moet zijn. Persoonlijk voelt hij zich goed en je kunt zien dat hij zich op zijn gemak voelt als persoon en als speler," aldus de bondscoach. De coach prees de spits voor zijn veelzijdigheid en effectiviteit, zowel in het combinatiespel als in de kleine ruimtes rond het strafschopgebied. 

"We hadden onlangs een training waarin hij alles binnenschoot. Hij is een enge spits die het hele pakket heeft," voegde Hjulmand toe. Ondanks de sterke concurrentie van spelers als Rasmus Højlund, Jonas Wind en Yussuf Poulsen, gelooft Hjulmand dat Dolberg een belangrijke bijdrage kan leveren aan het team. "We hebben vier heel verschillende types bij ons. Kasper is fantastisch als we de bal hebben en dicht bij het doel van de tegenstander zijn," zei de bondscoach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.