Portugal wint EK-uitzwaaiwedstrijd van Ierland

Uitblinkende Ronaldo bezorgt Portugal met twee doelpunten uitstekende EK-generale

11 juni om 22:47

Portugal heeft zijn uitzwaaiwedstrijd in aanloop naar het EK in Duitsland overtuigend gewonnen. Aan de hand van de 39-jarige Cristiano Ronaldo werd Ierland vrij eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet.

Waar Portugal afgelopen zaterdag nog met 1-2 verloor van Kroatië, ging het tegen Ierland een stuk gemakkelijker. Na achttien minuten spelen stond het al 1-0 in Aveiro. João Félix schoot de bal met links hard achter Liverpool- en Ierland-doelman Caoimhin Kelleher.

De Ieren hadden vrijwel niets in te brengen tegen het oppermachtige Portugal. Het duurde echter tot de 50e minuut voordat de formatie van bondscoach Roberto Martinez de score verdubbelde. Ronaldo schoot schitterend raak met links, en vierde dat doelpunt op kenmerkende wijze.

Slechts tien minuten later kon de aanvaller van Al Nassr opnieuw juichen, na opnieuw een goal met links. Hij vijzelde zijn doelpuntentotaal voor Portugal daarmee op naar 130. Volgende week dinsdag begint Portugal aan het EK in Duitsland. Dan is Tsjechië om 21.00 uur de tegenstander. De andere twee landen in Groep F zijn Turkije en Georgië.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.