Voormalige voorzitter Bayern over transfer Kompany

Voormalige voorzitter Bayern over transfer Kompany: “Een jaar zonder titel …”

4 juni om 17:45

Vincent Kompany heeft zijn grote transfer richting Bayern München vorige week verzegeld met een handtekening. De vraagtekens rond zijn overstap waren talrijk toen de transfer aangekondigd werd. De voormalige voorzitter van Bayern heeft Kompany dan ook gewaarschuwd. 

Karl-Heinz Rummenige sprak met Bild over de verwachtingen van Bayern. Hij geeft aan dat er vanaf het eerste moment druk op Kompany’s schouders zal liggen. Bij de Duitse seriekampioen moet er volgens de voormalige voorzitter nu eenmaal gewonnen worden. “Ik wens hem veel succes, want een jaar zonder titel bij Bayern München is er een te veel”, klinkt het, geciteerd door Het Nieuwsblad. 

Toch heeft Rummenige wel vetrouwen in het kunnen van Kompany. De voormalig international van Duitsland geeft aan dat de keuze voor Kompany een weloverwogen keuze zal geweest zijn. “In Bayern zijn ze overtuigd van deze relatief jonge en niet erg ervaren man”, geeft Rummenige aan.

“Ik denk dat hij de juiste filosofie vertegenwoordigt. Ik heb het Pep Guardiola gevraagd, die hem lange tijd als speler had”, gaat de voormalige voorzitter verder. “Hij zei dat hij ervan overtuigd was dat hij een opwindende coach was. We moeten niet vergeten dat Bayern München relatief aanvallend en dominant voetbal speelt.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.