Manchester City en Bayern tonen interesse in Frimpong

'Kompany strijdt met Man City voor handtekening van Frimpong'

4 juni om 13:00

Jeremie Frimpong geniet voorzichtige interesse van Manchester City en Bayern München, meldt The Athletic. De Oranje-international kan serieus op de radar van de kampioen van Engeland verschijnen als Kyle Walker deze zomer vertrekt. Vincent Kompany hoopt met Frimpong dan weer extra versterking voor de rechtsachter te vinden.

De 23-jarige Frimpong staat er na een ijzersterk seizoen met Bayer Leverkusen goed op in de Europese top. Dat City zijn oog op de rechtervleugelverdediger heeft laten vallen, is nieuw. In het Etihad Stadium beseft men dat Walker mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de club heeft gespeeld. Als de 34-jarige back, die nog tot medio 2026 vastligt, weggaat, worden de pijlen gericht op Frimpong.

City is niet de enige club met interesse. Ook het Bayern München van Kompany heeft Frimpong in het vizier. Duitse media meldden eerder al dat Frimpong een afkoopclausule in zijn contract bij Leverkusen heeft. Deze moet vóór de start van het EK gelicht worden. Tot de aanvang van het eindtoernooi is Frimpong voor veertig miljoen euro op te halen bij de Duits kampioen.

Frimpong heeft een verleden bij City. De verdediger doorliep er de jeugd en haalde de U23. In 2019 verkaste bij naar Celtic, om twee jaar later de overstap naar Leverkusen te maken. The Athletic schetst dat City in elk geval een middenvelder aan de selectie wil toevoegen. Bruno Guimarães, speler van Newcastle United, is in beeld om naar Manchester te komen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.