Hongerige De Bruyne is klaar voor EK: "Weinig ploegen staan te popelen om tegen ons te spelen"

4 juni om 13:10

Kevin De Bruyne is helemaal terug en kan topfit toeleven naar het EK. Na een lange afwezigheid bij de Rode Duivels is hij er weer bij én wil hij imponeren op het EK.

Op de persconferentie van dinsdag is het duidelijk dat De Bruyne toch met grote ambities trekt naar het EK. Er werd heel even getwijfeld over zijn toekomst bij de nationale ploeg, maar De Bruyne blijft fier een Rode Duivel te zijn. "Als er geen honger meer is om te winnen zou ik hier niet meer zitten. We willen samen met de ploeg groeien in de laatste oefenmatchen om op ons best te zijn op het EK", klinkt het op zijn persconferentie.

De middenvelder haalde met de Rode Duivels al de halve finales van het WK en dat is ook op dit toernooi een doelstelling voor hem. "Tijdens mijn carrière heb ik al veel mooie momenten meegemaakt. Dit is al mijn derde EK, maar ook de WK's in 2014 en 2018 waren heel goed. We zijn geen topfavo­riet op het EK, maar ik denk dat er weinig ploegen staan te popelen om tegen ons te spelen", aldus De Bruyne nog.

Komende woensdag zal De Bruyne alvast zijn honderdste interland kunnen spelen voor de Rode Duivels. "Ik kijk positief terug op mijn eerste 99 interlands. Ik ben er wel fier op", aldus De Bruyne nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.