Regering zet zich achter nieuw stadion Club Brugge: "Daar is nood aan"

4 juni om 11:44

Club Brugge heeft opnieuw een omgevingsvergunning beet voor de bouw van het nieuwe stadion. Daarmee zet Blauw-Zwart – voor de tweede keer – een belangrijke stap. Al is er van een hoera-stemming nog niet helemaal sprake.

Ook in het verleden had Club Brugge namelijk al een omgevingsvergunning beet voor de bouw van het stadion, maar zag het dat uiteindelijk toch nog vernietigd worden na klachten van een klein handvol buurtbewoners.

"In beroep gaan, kan altijd", zegt Vlaams minister van Economie Jo Brouns bij Sporza. "Na de bekendmaking van de vergunning zal de klassieke termijn worden doorlopen. Maar laat ons hopen dat het zich niet voordoet."
 
Volgens Brouns werd er deze keer ook rekening gehouden met alle problemen die de buurtbewoners hadden met het stadion. "Dan gaat het opnieuw vooral om de bezorgdheden rond mobiliteit in de dichte omgeving van de Olympiasite", gaat hij verder. "De nieuwe omgevingsvergunning zal duidelijk maken dat er verbeteringen zijn aangebracht op dat vlak."

Brouns hoopt dan ook dat er binnenkort gebouwd kan worden aan de nieuwe arena van Blauw-Zwart. "Club Brugge is een absolute topclub in België, die ook internationaal wil schitteren. Die heeft natuurlijk ook nood aan topinfrastructuur. Die wordt nu geboden mét aandacht voor de leefbaarheid van de omgeving", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.