Minister Demir:

Minister Demir verklaart doorbraak in Brugse stadiondossier: "Groot draagvlak"

3 juni om 23:45

De Vlaamse regering heeft Club Brugge dan toch eens goed nieuws bezorgd in haar complexe stadiondossier. De omgevingsvergunning is toegekend. Bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA) geeft toelichting bij die beslissing.

"Voetbalsupporter of niet. Het is duidelijk dat het huidige Jan Breydelstadion niet meer voldoet aan de huidige normen van een moderne voetbaltempel", reageert Demir bij Sporza. Ondanks de stroeve gang van zaken tot dusver blijft er in Brugge geloof heersen dat alles goed komt.

"De aanvraag voor dit nieuwe stadion kan op een groot draagvlak rekenen bij het lokale bestuur, maar bovenal kan het project voldoen aan alle wettelijke vereisten via deze omgevingsvergunning", vult de minister van omgeving nog aan.

In principe zou Club Brugge door deze doorbraak binnen afzienbare tijd aan de bouw van haar nagelnieuwe stadion kunnen beginnen. Dat moet plaats bieden aan 40.000 toeschouwers. Er is wel nog steeds beroep mogelijk door klacht in te dienen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.