Vandenbempt over situatie Courtois bij De Rode Duivels

“Moet bereidheid zijn, van mij mag die bij bondscoach groter zijn dan bij Courtois”

3 juni om 14:01
Laatste update: 3 juni om 15:41

Peter Vandenbempt zag Thibaut Courtois in de finale van de Champions League zijn doel schoonhouden. Real Madrid won met 2-0 van Borussia Dortmund. Vandenbempt benadrukt het gemis van Courtois voor De Rode Duivels op het EK 2024 in Duitsland.

Vandenbempt vertelt over de moeizame situatie tussen Courtois en bondscoach Domenico Tedesco. “"Er moet toch een soort bereidheid zijn - wat mij betreft, mag die bij de bondscoach groter zijn dan bij Courtois - om tot een verzoening te komen. Het blijft toch een ongelooflijk kwalijke zaak dat de Duivels niet op Courtois zullen kunnen rekenen in Duitsland”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt geeft tot slot aan dat het ook niet gemakkelijk is voor de andere doelmannen bij De Rode Duivels. “Ook voor de eerste doelman, of het nu Sels of Casteels wordt, is het vervelend. Want bij elk foutje of elke flater - god bewaar hen en ons daarvan - zal er gezegd worden: 'Had Courtois die niet gepakt?' Maar zo zit topsport nu eenmaal in elkaar”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.