Vercauteren over EK Rode Duivels

Vercauteren over EK Rode Duivels: “Vriendschappelijke partij is moeilijk”

3 juni om 11:13

De Rode Duivels zijn begonnen met hun voorbereidingen voor Euro 2024, en sportief directeur van de bond, Franky Vercauteren, sprak over de bijeenkomst en de ambities van het team.

"Afgezien van de tests in de eerste paar dagen, hebben we de spelers slechts op drie trainingen gezien. Je voelt het verlangen, de ambitie," zei Vercauteren, geciteerd door RTBF. "Er zit kwaliteit in deze kern en ik zie de intensiteit al tijdens de training.”

“Natuurlijk hebben we ons lang voorbereid op dit trainingskamp. Alles gaat goed, afgezien van de blessures." Vercauteren benadrukte het belang van een gedetailleerd plan en programma voor elke speler, waarbij voorzichtigheid en zorgvuldige monitoring centraal staan.

"Voor sommigen zal het moeilijk zijn om in vriendschappelijke wedstrijden te spelen. Voor anderen zullen we proberen om ze wat speeltijd te geven”, gaat Vercauteren verder. “We pushen ze niet, we kijken rustig naar de situatie van elke speler. We nemen geen risico's." Zijn rol, zoals hij zelf omschreef, is om een optimale omgeving te creëren zodat coach Domenico Tedesco en de spelers hun werk kunnen doen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.